Yusuf İçten… 2002 yılında Medeniyet Okulları’nın Sultangazi şubesinden mezun öğrencimiz. Bugünün inşaat mühendisi…. Medeniyet Okulları’nın medar-ı iftarlarından…
Anılarını yokladığımızda burada nice güzel hatıralar biriktirdiğine şahit olduk. En güzel mirası da ilkokul ikinci sınıftan itibaren beraber okuduğu sınıf arkadaşlarıyla hala görüşüyor, konuşuyor olmasıydı.

Yusuf Bey, okulun sıcaklığından, öğretmenlerinin ilgisinden ve bizim onlara bir aile ortamı sağlamamızdan dolayı bugün OĞLU ABDULLAH ERKAM İÇTEN’i okul hayatının ilk adımı olan anasınıfıyla hiç düşünmeden getirmiş, kaydettirmiş bir velimiz.
İçten ile yaptığımız röportajda şu cümleleri dikkat çekiciydi: “Abdullah’ı buraya kaydederken benim yaşadıklarımı her anne babanın da istediği gibi yaşasın istiyorum. Aynı bilince, aynı değerlere bu okulda sahip olacağına inandığım için bu okula gönderiyorum.”

Güven Dolu Bir Yuva”
Baba İçten, samimi duygularını anlatırken son cümlelerini Medeniyet Okulları için söyledi: “Burası sıcak bir ortam ve burayı çocuklarımızı gayet emin bir şekilde bırakabileceğimiz bir yuva olarak görüyorum.”

Recep Aydın: “Vefakârâne Bir Tutum”

Kurucu müdürümüz Sayın Recep Aydın da Yusuf Bey’i anlatırken şunları söyledi:Bizim için Avcılar’dan Sultangazi’ye kadar gelip, böyle bir irade sergilediler. Sultangazi’nin her türlü şartlarında vefakârâne bir tutumda bulundular, gayret ettiler ve bugünlere kadar geldiler. Abdullah’ı, Yusuf’un oğlu olarak burada görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu bizim mezun olan çocuklarımızın okulları; biz bir vesileyle burayı işgal ediyoruz” dedi.
Sayın Aydın röportajımızın sonunda iyi dilek temennilerini de dile getirerek, “Mezunlarımızın çocuklarını daha çok burada görmek istiyoruz, bunun için çabalıyoruz. Okulumuz bir asrın çeyrek kısmını bitirmiş durumda. İnşallah bu okul ve bu ekol, bu alternatif eğitim modeli hem Türkiye’de hem de dünya halklarına hizmet eder” dedi.

Mikrofon uzattığımız öğrencimiz Abdullah da burada çok mutlu olduğunu, öğretmenlerini ve okulunu çok sevdiğini dile getirdi.