Medeniyet Okulları olarak çocuklar için üretmeye, eğitime katkı yapmaya devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk projesi gereği örnek bir çalışmaya imza attık: Sokak Oyunları Festivali

Amacımız, tablet, akıllı telefon ve bilgisayarla büyüyen yeni nesil çocukları, sokakla buluşturmaktı. Çocukluğumuzda oynadığımız hemen hemen bütün oyunları bu projede topladık ve ‘Çocuğunun Elinden Tut Da Gel’ sloganıyla hem çocuklarla hem velilerle oyunlar oynayarak dev bir festivali gerçekleştirmiş olduk.
Oyunlarımız arasında ip atlama, halat çekme, deve-cüce, heykel oyunu, beştaş, kutu kutu pense, yağ satarım bal satarım gibi oyunların yanı sıra bu festivalimizde bizlere Keloğlan, Pamuk Prenses, Nasrettin Hoca da eşlik etti. Çocukların özgürce oyunlar oynayabildiği festivalde her çocuğumuza balonlar ve pamuk şekerler de dağıtmış olduk.
Ağustos ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen festival kapsamında kukla gösterimize de ilgi büyüktü. Anne ve babaları ile kukla gösterisini seyreden çocukların içten kahkahaları alana renk kattı.

Festivalimizle, sokağa inmeyen çocukların, sosyal ağlar üzerinden sohbet ettiği sanal ortamdan onları sokağa indirerek, yeni arkadaşlıklar edinmelerine de katkı sağlamış olduk.

Sokak Oyunları Festivali ile adından söz ettiren Medeniyet Okulları, veliler tarafından büyük beğeni toplayarak sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğinin de sinyalini vermiş oldu.