Ücretsiz Müzik Kursu

AMAÇ
Gelişen ve büyüyen bir dünyada her şey etkilendiği gibi müzikte etkisini alıyor.  Artık müzik icra ederken enstrümanlardan çok bilgisayar programları da kullanılıyor. sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur. hem bir sanat hem de bir bilimdir.müzik icra ederken  insanı olgunlaştırmak da çok önemli bir faktördür. hayatın içerisinde var olan ve dinamik bir yapı gibi sürekli gelişen bir olgudur ve son olarak duygusal olarak algılanışının yanı sıra akıl ile de kavranabilir.Tüm bu faktörlerin farkındalığını oluşturarak konservatuar alt yapısını olşturmak.

KAPSAM
Solfej ve Ritim bilgisi dersi beyni iki yönlü çalıştıran derslerdir.Notalarin ve vuruşların değerleri sayısal özellikte olduğundan dolayı özellikle matematik dersine çok faydalıdır.Repertuar dersleri geçmişten günümüze gelen kendi kültürel şarkılarımız bestelerimiz olmak suretiyle kendi değerlerimizi anlamak ve yaşatmak için birebir ders niteliği tasimaktadir.Turk müziği tarihi dersi sadece müzik değil genel tarih çerçevesinde müziğin çağlara nesillere olan etkisini anlatan ve kültürel bütün mirasımizi bize anlatan bir derstir.Turk müziği nazariyati , Türk müziğinde ki bütün kavramsal özellikler Ritim yapısı seyir yapısını anlatan ve genel olarak makamları açıklayan solfej ve Ritim dersinin ortak dersi sayılabilir.
KAZANIM
Bu eğitim sonunda öğrenciler aşağıda ki yeterliliklere sahip olurlar
1. Türk Müzik kültürü edinir
2. Solfej bilgisi
3. Ritim bilgisi
4. Türk müziğinde Repertuar bilgisi
5. Seviyesine göre başlangıç ve ileri seviyede piyano,gitar becerileri
6. Toplumda Sanat ve Kültür çerçevesinde bilir kişi olmak.

YER VE TARİH
21 Ağustos-8 Eylül yakuplu kampüs
KATILIM ŞARTI
1. İlkokul ve orta okul seviyesi
2. Katılımcılar kendi enstrümanları ile gelecektir.Piyano için gerek yoktur okulumzda piyano mevcuttur.

SAAT/GÜN PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ
10.30-11.30 Piyano Piyano Piyano Piyano Piyano Piyano
11.30-12.30 Ritim bilgisi Ritim bilgisi Ritim bilgisi Ritim bilgisi Ritim bilgisi Ritim bilgisi
12.40-13.40 Solfej Solfej Solfej Solfej Solfej Solfej
13.40-14.30 Yemek-dinlenme Yemek-dinlenme Yemek-dinlenme Yemek-dinlenme Yemek-dinlenme Yemek-dinlenme
14.30-15.30 Türk müziği repertuarı Türk müziği tarihi Türk müziği repertuarı Türk müziği tarihi Türk müziği repertuarı T.TM.N
15.45-16.45 Gitar Gitar Gitar Gitar Gitar Gitar

Aşağodaki formdan başvuru yapabilirsiniz.