Memleketine Doktor Olmaya Gidiyor

Medeniyet Okulları’nın anaokulundan beri öğrencisi olan Şeyma AYDIN 2017 LYS sınav sonuçlarına göre Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Ordu’da tıp eğitimine başlayacak olan Şeyma Aydın, sınava hazırlık sürecinden Medeniyet Okulları’nın katkısına kadar birçok konuya değindi.
1999 Ordu doğumlu olan Aydın, YGS zamanında LYS konularına da ağırlık verdiğini, böylece LYS döneminde kendisini rahatlatarak soru çözümüne önem verdiğini anlattı.

“AKŞAM ETÜTLERİ OLDUKÇA FAYDALIYDI”
Sultangazi şubesinin yetiştirdiği Şeyma Aydın, hazırlık sürecinde en büyük etkenlerden birinin dersler haricinde okulda yapılan akşam etütlerinin olduğunu söyledi. Öğretmenlerin her bir öğrenci ile yakından ilgilendiklerini de dile getiren Aydın, “Öğretmenlerimiz bizim üzerimize çok düşüyordu, ek dersler veriyorlardı” dedi.

AİLE FAKTÖRÜ

Ders çalışmanın yanı sıra ailesinden de büyük destek gördüğünü anlatan geleceğin doktoru, “Ailem beni motive edici cümleler kurarak evde de sessizliğin sağlanması için büyük çaba sarf ediyorlardı” dedi. Sınava hazırlanan binlerce öğrenci velisinin de aynı hassasiyetle yaklaşmasının önemini de dile getirdi.

LYS’YE HAZIRLANANLARA TAVSİYELER

Yaz mevsiminden itibaren çalışmaya başlayan LYS maratoncularına Şeyma Aydın’ın birkaç da tavsiyesi var:” Yazdan itibaren konulara çok yüklenilmemeli aksi taktirde ilerleyen zamanlarda erken pes etmeler, yorulmalar görülebilir.” Bununla birlikte kaliteli soru çözmenin de önemine değinen Aydın, “Yapamadığınız soruları hocalarınıza çözdürdükten sonra o soruları saklayın ve üzerinden mutlaka geçin” uyarısında da bulundu.

ANNEDEN MEDENİYET OKULLARI’NA ÖVGÜ

Röportajın sonunda anneye de uzatılan mikrofon dile duygu ve düşüncelerini dile getiren Cemile Hanım, Medeniyet Okulları’ndan övgüyle bahsederek, Şeyma’nın tıp fakültesini kazanmasındaki en büyük faktörün hocaların azmi ve okul yöneticilerinin eğitime verdiği önem olduğunu vurguladı. Röportajını velilere şu tavsiyeyle noktalayan anne Aydın “Niyetleri iyi bir eğitimli birey yetiştirmekse bu okulu tavsiye ederim” dedi.